Aku menulis mengikut gerak minda dan hati, mentafsir kehidupan yang aku lalui sepanjang hari, setiap detik berlalu mengingatkan aku tentang sesuatu, lalu di luahkan di sini, tanpa perlu menekan diri. Kamo sang pengintip perlu hormati, terima apa adanya yang tertulis disini.

Pengintip Berdaftar

Friday, July 29, 2011

ini cite bola semalam

sedey...sedey
sob...sob...sob...
kecewanyer rasa... haish...patut da boley menang..
tapi oleh kerana ader player yang main cam hampeh...
abis musnah semuanyer.. ish...

nie cite bola semalam..
haih...penat aku lum hilang lagi..
semalam nak post entry nie,, x sempat..coz mata dah ngantuk
badan dah lemau macam biskut kering...
masakan tidak..
sampai umah da kul 2.30 pagi..
penangan bola punyer pasal..

meh la aku flashback balik cite bola semalam..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pukul 4 petang dah terpacak di Stadium Bukit Jalil
bersama my lovely friends Miss Dina..
Launch di Food Court..
mengisi tenaga tuk menjerit kang..

Miss Dina

selesai mencekik..pusing-pusing gerai mencuci mata
kemudian berpisah dengan Miss Dina.,beliau dengan family nye..
tinggallah aku terkontang kanting menunggu pakcik...

sambil-sambil menunggu..aku melihat dan memerhati keletah manusia..
haish...macam-macam ruper yang datang..

Suasana sebelum game bermula

Sesampainyer pakcik dan rombongan kawan-kawannyer..
kami terus la menerjah pintu maksuk yang memang dah penuh sesak ngan manusia
fuhhhhh bertolak-tolak...
akhirnyer selamat gak la masuk

Betapa ramainyer

Meh la layan gambor  dalam stadium sebelum game bermula..
meh...meh...

Sebelum Game

Gol Keeper tengah training

okey..da ciap... time nie aku memang sedang bersemangat waja giles..
siap duk tiup trompet aku tuh..
perrhhhh kat sini jer da banyak abis tenaga wei..
huhuhuhuhu,,,

meh la layan gambor semasa game bermula..

Nyayian Lagu Negaraku

Game Bermula

Semasa separuh masa pertama...
perrhhh.... memang aku duk menjerit... bersorak...memaki..
adoyaiii.... game nie memang x best la...
aku x tahu la camner nak cakap..
hmmmm....

Masuk separuh masa kedua... badan memang da lemau..
nak tiup trompet tu pun da x berbunyi...
tapi
bila Malaysia da Gol
perhhhhh terus bersemangat balik...

tapi....
ader tapi lagi tau..
bile Singapore da gol plak..
hmmm tok sah cakap le..
diam terus aku... nak tepuk pun da x dek semangat...
kecewa beb..da nampak da x boley menang..

time tu aku da tengok,,
sorang-sorang penyokong Malaysia kuar Stadium...
tapi aku tetap stay,, mengharapkan ader keajaiban,,,
tapi.... mungkin x dek rezeki...
hmmm...
x per la... cuba lain kali la...

beberapa player kene lagi tingkatkan mutu permainan korang...
semalam main cam main bola petang-petang jek aku tengok..

Player no.8 tu.....main sungguh-sungguh cikit ehy lain kali... geram jek aku tengok
ko semalam....banyak kali aku jerit kat ko.. tapi ko x dengarkan.. hehehehe,,,
da macam Rajagopal dah aku... ko tahu x...tekak aku nie da perit gile...
semuanyer gara-gara ko..lain kali aku datang tengok ko main lagi tau...
hah nak bagi support sikit kat ko nie...biar semangat cikit main tuh...
kater Player Malaysia kan...(^______^)

k..k... tu sebagai nasihat berguna tuk ko... tu pun kla ko bace blog aku nie..
huhuhuhuhuhu..

meh la layan gambor selepas game semalam... meh...meh...






k..k... nanti aku trun tengok korang main masa game Olimpik plak ehy...
 Majulah Sukan Untuk Negara... 


0 pengintip komen:

Post a Comment