Aku menulis mengikut gerak minda dan hati, mentafsir kehidupan yang aku lalui sepanjang hari, setiap detik berlalu mengingatkan aku tentang sesuatu, lalu di luahkan di sini, tanpa perlu menekan diri. Kamo sang pengintip perlu hormati, terima apa adanya yang tertulis disini.

Pengintip Berdaftar

Friday, July 29, 2011

ini cite bola semalam

sedey...sedey
sob...sob...sob...
kecewanyer rasa... haish...patut da boley menang..
tapi oleh kerana ader player yang main cam hampeh...
abis musnah semuanyer.. ish...

nie cite bola semalam..
haih...penat aku lum hilang lagi..
semalam nak post entry nie,, x sempat..coz mata dah ngantuk
badan dah lemau macam biskut kering...
masakan tidak..
sampai umah da kul 2.30 pagi..
penangan bola punyer pasal..

meh la aku flashback balik cite bola semalam..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pukul 4 petang dah terpacak di Stadium Bukit Jalil
bersama my lovely friends Miss Dina..
Launch di Food Court..
mengisi tenaga tuk menjerit kang..

Miss Dina

selesai mencekik..pusing-pusing gerai mencuci mata
kemudian berpisah dengan Miss Dina.,beliau dengan family nye..
tinggallah aku terkontang kanting menunggu pakcik...

sambil-sambil menunggu..aku melihat dan memerhati keletah manusia..
haish...macam-macam ruper yang datang..

Suasana sebelum game bermula

Sesampainyer pakcik dan rombongan kawan-kawannyer..
kami terus la menerjah pintu maksuk yang memang dah penuh sesak ngan manusia
fuhhhhh bertolak-tolak...
akhirnyer selamat gak la masuk

Betapa ramainyer

Meh la layan gambor  dalam stadium sebelum game bermula..
meh...meh...

Sebelum Game

Gol Keeper tengah training

okey..da ciap... time nie aku memang sedang bersemangat waja giles..
siap duk tiup trompet aku tuh..
perrhhhh kat sini jer da banyak abis tenaga wei..
huhuhuhuhu,,,

meh la layan gambor semasa game bermula..

Nyayian Lagu Negaraku

Game Bermula

Semasa separuh masa pertama...
perrhhh.... memang aku duk menjerit... bersorak...memaki..
adoyaiii.... game nie memang x best la...
aku x tahu la camner nak cakap..
hmmmm....

Masuk separuh masa kedua... badan memang da lemau..
nak tiup trompet tu pun da x berbunyi...
tapi
bila Malaysia da Gol
perhhhhh terus bersemangat balik...

tapi....
ader tapi lagi tau..
bile Singapore da gol plak..
hmmm tok sah cakap le..
diam terus aku... nak tepuk pun da x dek semangat...
kecewa beb..da nampak da x boley menang..

time tu aku da tengok,,
sorang-sorang penyokong Malaysia kuar Stadium...
tapi aku tetap stay,, mengharapkan ader keajaiban,,,
tapi.... mungkin x dek rezeki...
hmmm...
x per la... cuba lain kali la...

beberapa player kene lagi tingkatkan mutu permainan korang...
semalam main cam main bola petang-petang jek aku tengok..

Player no.8 tu.....main sungguh-sungguh cikit ehy lain kali... geram jek aku tengok
ko semalam....banyak kali aku jerit kat ko.. tapi ko x dengarkan.. hehehehe,,,
da macam Rajagopal dah aku... ko tahu x...tekak aku nie da perit gile...
semuanyer gara-gara ko..lain kali aku datang tengok ko main lagi tau...
hah nak bagi support sikit kat ko nie...biar semangat cikit main tuh...
kater Player Malaysia kan...(^______^)

k..k... tu sebagai nasihat berguna tuk ko... tu pun kla ko bace blog aku nie..
huhuhuhuhuhu..

meh la layan gambor selepas game semalam... meh...meh...






k..k... nanti aku trun tengok korang main masa game Olimpik plak ehy...
 Majulah Sukan Untuk Negara... 


Wednesday, July 27, 2011

Kekasih Hati....ngeeee

Panas-panas
bahang bola sepak semakin terasa...
sok penentu segalanye...

Aku da get ready  nak trun stadium sok..
hehehehe so exited...

semperna bahang bola nie..
aku karangkan satu entry khas yang berkait cikit pasal bola..
hehehehe

meh kiter bace sesama meh...

Aku start minat bola nie dari time form 3..
time tu tengah giler la kat David Beckham..
semua pasal die aku follow..
time tuh die main tuk Manchester United..
so team yg aku minat time tuh Man U la..
coz ader Beckham...huhhuhu

saat kegilaan makin ketara adalah pada tahun 2002..
time tu world cup..
pergh,,,,semua gambor Beckham aku gunting..
hehehehheehe.. pikir-pikir balik cam bodo jek..
huhuhuhu...

Beliau ler kekasih pertama di alam maya,,
hahaha... lepas beliau nie da berpindah ke club lain..
iaitu Real Madrid... aku da kurang follow da..
coz aku da jatuh cinta da ngan MANCHESTER UNITED tu..
so aku da x follow sgt da pasal beliau, 
sampai ler skang ...aku jd penyokong setia MAN U..
yeah,,

meh layan dulu gambor pakwe aku yang first nie..


DAVID BECKHAM

k..k..dah..dah jgn tgk lelama..
hehehehehhe

meh aku nak perkenalkan plak kekasih kedua aku di alam maya..
huhuhhuhuhu... beliau nie aku minat coz beliau bermain tuk pasukan
Belanda.. team peberet aku..
dalam banyak-banyak pemain belanda..
die gak yg aku suka tengok..
meh layan sesame...


WESLEY SNEIJDER

k..cukup-cukup...
banyak lagi nak kenalkan kekasih aku nie..
ngeeeeee...
hehehehe.. meh aku perkenalkan kekasih ketiga alam maya aku..
meh-meh... x sabor nie nak tunjuk...
beliau nie... aku minat sejak beliau main tuk team Pahang lagi...
x tahu ler sebab aper aku minat beliau..
tapi kla ader die main.. mesti aku akan terpacak depan tv tu tgk..
sampai ler skang aku minat beliau nie...
jeng...jeng...
meh kiter layan gambor kacak beliau..



HAIRUDDIN OMAR

hehehe
maka cukup la kouta kekasih alam maya aku..
huhuhuhuhu... sepanjang aku tulis entry nie..
baru aku perasan..
ketiga-tiga kekasih aku rupenyer botak...
adeh...
hehehehehehe

tapi biler di gabungkan ketiga-tiga kekasih aku yang di atas tu...
aku dpt sorang kekasih..hehehehehe...
meh kiter layan gambor kekasih aku yg last nie...


AZMI AKIL



huhuhu tu la kekasih di alam realiti..
walaupun beliau hanya sekadar main bola di waktu petang..
dan tidak sehebat kekasih-kekasih di alam maya aku tuh..
tapi aku da jadi peminat fenatik kepada beliau nie..
hehehehehe..

layan jer la korang entry nie...
huhuhuhuhu

adioosssaaa sok mau tgk bola..
MALAYSIA vs SINGAPORE
(28/07/2011)


Tuesday, July 19, 2011

Model x cukup inci....ngeee,,,,

hey..hey
x mo gelak-gelak...
hehehehehehehehe...

nak gelak...meh gelak ngan aku skali..
huhuhuhuhuhu...

wah....
layak ker aku yang cikenet nie nak jd model...
hahahahahaha
memang x tak la kan...

tapi kla aku kater aku da jd model korang cayer tak...???
ngeeeeeee...
huhuhuhuhhu...

mesti x cayer kan...
kan...
kan...

ala...tau da...
korang mesti x cayer kan...
xper la...nak wat camner...
meh je la layan gambor-gambor kat bawah nie...

gambor-gambor nie bertarikh
17 / 07 / 11

k...meh jer layan...
hukhukhuk....




k..k...
dah...dah..jangan tgk da..
hahahahaha,,,
nie la model cikenet...

jurugambar kate kene amik gambor dr paras pinggang
ke atas jer...
baru la nampak tinggi...ngeeee,,,,

korang layan jer la entry nie...

opsss... da kul 9 lebey...
aku cau dulu...mau mandi...
kul 10pm jap lagi ader meeting ngan
Mr.Apek

orait gengs...cau dulu...
balik kang aku post entry baru..

adiossssa.....

Monday, July 18, 2011

akhirnyer.......

Salam to all silent reader...
perkataan silent reader akan aku selalu gunakan selepas nie..
coz majoriti disini semuanya silent reader..

ok semua..
syukur sgt-sgt...
biler job tidak henti...
ader sajer tempahan..
syukur...

dan dalam masa 2 minggu pelancaran MakcikPakcik Design House
ramai yang mahu berkoloberasi dengan MakcikPakcik Design House..

kami dapat ramai kawan-kawan baru yang cintakan dunia seni dan rekaan,,
ader yang mahu membeli rekaan dr MakcikPakcik Design House dan dijadikan
koleksi company mereka...
dan ader juga yang mahu kami merekakan design yang baru...

tanggungjawab nie semuanyer terletak pada creative designer MakcikPakcik Design House..
iaitu aku... 
semenjak penubuhan MakcikPakcik Design House
 aku kurang tidur ...
kurang makan...
kurang rehat....
memikirkan kerja-kerja-kerja

Disamping tu jugak,,
MakcikPakcik Design House juga berkoloberasi
bersama PhotoSiang.PhotoMalam
kalau korang nak amik gambor tuk pre-wedding or time korang wedding
boley la jugak menghubungi MakcikPakcik Design House...

PhotoSiang.PhotoMalam 
adalah kawan sekolah aku time tingkatan 3..
aku last jumpa ngan die pun time form 3 tu la..
and

kami ditakdirkan berjumpa balik
minggu lepas...
bapok ler lama x jumpa beliau nie... Mr Apek..

dua 3 kali la gak kitorang ber meeting 

die ckp aku still cam budak skolah lagi...
hampeh tul...
nak wat camner...muker da jd camginie..
ader masalah pun still kene happykan..
baru la tak nampak tua...
daripada umur 18 tapi da nampak cam mak orang kan...
ish..ish...ish...

ok..ok...
anda boleh call nama-nama yang tertera 
di blog makcikpakcik design house...
nama-nama tersebut boley bantu korang...

owh,,,
sebelum aku terlupa.. no.hp yang tertera nama lynie
kla korang call...anda akan dilayan sama ada dr staff
boy or gurl
aku tidak akan mengangkatnyer... 

sorry la x dapat nak ckp ngan aku...
coz no sebenar hanya korang dapat
pada business card aku jer... yang akan tertera no Private aku...

so x payah nak buang masa nak kacau..
nak menyamar... coz no yang anda call
automatic telah di trace lokasi si pemanggil..

so guys..
please be aware with ur step..
ok dear..
jangan tunjukkan kebodohan anda dan terperangkap dalam kebodohan sendiri

and lastly...
aku nak pesan... Bagun tidur jangan tinggalkan otak dikatil
bawa sekali otak tu...
barulah sentiasa berfikir dengan waras and klau anda tengah 
study barulah x kene repeat subject tu...
coz otak tu sentiasa ader di dalam tempurung otak kiter
so jangan biarkan otak kiter di katil!

selamat maju jaya...



Sunday, July 17, 2011

Dear Silent Reader.....

Dear Silent Reader
Dah lama aku perhatikan blog aku...
banyak silent reader sebenarnyer yang singgah dlm blog aku nie...
aku x mengharapkan pun blog aku di baca oleh sesiapa..
sebab tu blog aku nie aku x letakkan button FOLLOW..
tapi aku ucapkan terima kasih..
kerana sudi singgah di blog aku, dan korang luangkan sedikit 
 masa korang tuk membaca
entry-entry aku nie,,,
THANKS DEAR SILENT READER

Dear Silent Reader
hari nie aku nak share ngan korang 
statistik Silent Reader yang datang
menjeguk blog aku yang hudoh nie..
sile perhatikan gambor di bawah...

11 hb until 16 julai 2011

4 hb until 10 Julai 2011

23 Jun until 10 Julai 2011

Dear Silent Reader
Mekasih kerana sudi singgah di blog nie..
Mekasih gak kepada seorang silent reader yang sentiasa menyibuk
di tepi blog nie...dan menaikkan lagi rating view blog nie...
thanks  ^____^

jatuh sekali lagi...?? hope not...

Now tepat kul 11 mlm...tak tahu naper.. malam nie rasa lain sesangat...
hati rasa cam sayu jer,,....hmmmm

sampai sekarang tergiang-giang lagi kate-kate nie...

" org ckp x dek... x dek la.... x faham bahasa ker! "

hmmmm....
hati rasa dicucuk pisau...
tetiba air mata mengalir...

naper aku x kuat...
tetiba aku teringat kat die...

die yang selalu bg aku semangat dulu..
selalu die cakap...

"lynie..ko nie kuat la skit...skit-skit nak nages"

"aku x suka org buat kt ko camnie"

alangkah  baiknyer kalau ko ader skang nie...
tetap menjadi seorang sahabat yang slalu beri aku kekuatan...

walaupun berkali-kali ko luahkan perasaan ko...

hmmmmm...

dear silent reader,
malam nie, aku tetiba terbayangkan die...

seorang  sahabat yang selalu ader time aku susah,,,
seorang sahabat yang selalu berikan kekuatan pada aku...
seorang sahabat yang selalu buat aku happy...

tapi...

yang ader hanya tinggal bayang-bayang
dan tergiang-giang suara gelak tawa beliau...

hhhhmmmmm,

-DOLLYN-





Friday, July 8, 2011

kotak hati aku....



masa terus berlalu
tapi
anjing terus melalak
lalang semakin tumbuh

tapi aku
terus berjalan
semakin laju dan terus laju
 tak perlu hirau lalang yang tumbuh

tapi bayang-bayang
sering mengejar
memohon khilaf atas kebodohan
tapi anjing terus mengigit

tapi aku
sebutir maaf tak akan wujud
bila dijatuhkan secara mengejut
hanya mampu terus bersujud

tapi dia
sanggup menghulur tangan
mengajar bertatih dan terus bertatih
terjatuh dan bagun bertatih lagi

tapi aku
semakin berjalan dan mahu berlari
mengejar cita dan  cinta
yang semakin pasti

tapi
ketahuilah
aku akan terus kekal menjadi bayang
pada rasa-rasa terbuang itu

Sunday, July 3, 2011

How we fall in love .....ngeeee ^_^

ish..ish
malu plak nak citer...
hehehehehe


semalam aku duk gayut ngan pakcik sampai 3jam..
sejam pertama...citer pasal business kitorang..
sejak akhir2 nie..cite business jer yg kitorang sembang...

lagi 2 jam tu..kitorang sembang pasal kitorang la...
hehehehehe
semalam tah macam mane
pakcik terluah
camner  first time die tgk aku..

(sekadar gambar hiasan)

tetiba die cakap cam gini...
"sebenarnyer pakcik da ushar makcik lama da..
dari tahun 2008.... masa family day kt tempat keje pakcik"

 (sekadar gambar hiasan)

"masa tuh makcik ngan setan tu...pakcik tgk jer makcik dr jauh...
makcik duk diam jer kt kerusi makcik...comelnyer budak tu"

yer la tu pakcik...comel tang mana la...hahahahaha

"pastu..pakcik tanya member pakcik... saper tuh?...member pakcik ckp..
tu la awek R**Y"
 

"pakcik usha jer la makcik dr jauh"

"pakcik selalu tgk makcik antar setan tu kt umah die...pas antar je balik...
naik kete gen 2 birukan.."

"dah lama la pakcik ushar makcik"

makcik memang x perasan la pakcik masa family day tu...
mana kenal sesaper pun kt situ..

pastu aku pun tanya la pakcik...
"naper pakcik x adjust jer makcik"

pakcik cakap "pakcik bukan perampas."

terkezut gak la ngan luahan pakcik nie...

aku pun bg tahu pakcik...
"sebenarnyer makcik pun dah lama kenal pakcik..tapi sekadar
kenal nama...tp x tahu la plak tuannyer camner...
sebab sebelum nie.. setan tu ader gak citer pasal pakcik...
budak kat tempat keje lama makcik pun ader gak citer pasal pakcik...
dorang selalu sebut la pasal Mie Lepeh...tp makcik x tahu la plak saper.."

x sangka la plak kebetulan..... 
kitorang ditakdirkan berjumpa
hujung tahun 2010..
dalam keadaan aku tgh bersedih...

hmmm..camtula kisahnyer....^_^