Aku menulis mengikut gerak minda dan hati, mentafsir kehidupan yang aku lalui sepanjang hari, setiap detik berlalu mengingatkan aku tentang sesuatu, lalu di luahkan di sini, tanpa perlu menekan diri. Kamo sang pengintip perlu hormati, terima apa adanya yang tertulis disini.

Pengintip Berdaftar

Monday, August 29, 2011

Aku luah..ko jangan nak perasan ok!

Aku tension., tension la wei. Ade gak manusia tak faham-faham bahasa. Ko da tahukan status aku camner.? yang ko still nak gedik-gedik lagi apehal ha? Call., Msg., Call., Msg.
Rimas la aku. Aku da cakap tak nak. Ko boley tolong paham bahasa tak? Hati aku nie da penuh. Da x dek ruang lagi nak letak hati yang lain. Aku bukan macam orang lain., ader bakul spare kat hati dorang., leh usung-usung banyak hati dalam masa yang sama.Boley tolong paham?

*p/s : last da aku bg tahu ko.jangan sampai aku cakap ko bodo da ar. sekian.

Tuesday, August 23, 2011

Percaya Padaku


Aku tak tahu apa yang kurasakan
Dalam hatiku saat pertama kali
Lihat dirimu melihatmu

Seluruh tubuhku terpaku dan membisu
Detak jantungku berdetak tak menentu
Sepertinya aku tak ingin berlalu

Berikan cintamu juga sayangmu
Percaya padaku ku 'kan menjagamu
Hingga akhir waktu menjemputku

Ku berikan cintaku juga sayangku
Percaya padaku ku 'kan menjagamu
Hingga akhir waktu menjemputku

Saat ku tahu kau akan pergi jauh
Izinkan aku 'tuk selalu menatimu
Untuk katakan ku ingin dirimu

Agar kau tahu betapa ku terlalu
Mencintaimu aku akan menunggu
Hingga dirimu kembali untukku

Tolonglah aku bagaimana diriku
Ungkapkan itu rasa yang membelenggu
Dalam hatiku ku cinta padamu

-UNGU-

Monday, August 22, 2011

Kesian Beliau......ish...ish...ish

Penatnyer hari nie, baru jer balik dari berdating + bershoping sakan dengan Pakcik tercinta. Hari nie tetiba beliau buat surprise, datang ke KL bertemu ngan aku, walaupun beliau x berapa sihat, sanggup gak beliau datang. Thanks Pakcik. ^_^

Jom la korang layan gambor-gambor aktiviti aku bersama Pakcik nie. Penat nak melalut panjang-panjang nie, mata da ngantuk sesangat da nie. Korang layan jer la gambor kat bawah nie ehy.

Nie gambor time kitorang berbuka puasa tadi






Kat sini la tempat kitorang berbuka puasa hari nie, tapi berbuka makan bubur nasi jer, oleh sebab Pakcik x berapa sihat, kesian beliau datang dari jauh, dalam keadaan kurang sihat haih.

Meh layan aksi Pakcik time beliau sedang menunggu tuk berbuka puasa.,.






Pakcik yang tengah sakit



Layan la korang entry nie, aku da ngantuk tahap babun da nie. mau tido dulu..zzzzzzzzZZZZZZZZZZzzzzzzz


Sunday, August 21, 2011

eeee., tolong la!

eeeeeeeeeeeee., menyampah tul la aku, bosan tul la duk wat mende alah nie, x siap-siap lagi. Pening-pening, naper la pale otak aku ni lembab sangat bab-bab mengira nie, haih.

Aku lebey suka duk main game jer, main tenet, dari tadi. Keje aku x siap-siap gak. Hah nie boley plak aku wat entry barukan. Sengal gak aku nie, keje x mo buat, mende lain cepat plak nak buatkan, haih.

Korang nak tahu ker aper keje yang aku tengah wat nie? meh sini,, meh sini aku tunjuk. Korang layan gambor kat bawah nie ehy.,




Mende alah tu la yang aku tengah wat skang nie, x siap-siap lagi nih. Yer la., mana nak siapnyer, aku duk sedap main game itik kat dalam mende comei yang kat atas tu., haih., keje bertimbun lagi nie.

adoiiiiiiii malasnya gue.,okey la korang., tetiba datang mood nak tido plak nie, argghhhh ngantuk la plok. tido dulu la, keje kat atas nie sambung mlm..hehehehek. cau.

Saturday, August 20, 2011

Tetiba

Aku tengah bosan duk menunggu Orang Lepeh datang ke KL nie,
Kitorang ader urusan penting jap lagi,
Orang-orang Lepeh nie, semuanyer budak-budak kampung Pakcik, tapi ader la 2 3 orang yang aku kenal,.hurm sambil-sambil menunggu nie, aku duk la mendesign ucapan raya tuk Pakcik.

Dari semalam lagi beliau duk merengek-rengek, suh designkan die punyer, ader masa terluang nie, aku designkan la., walaupun agak simple, huhuhu sebab aku sekarang di hidapi penyakit malas nak wat keje. yer la, da amik mood nak raya jer da nie, tu yang malas melampau-lampau tu.

Meh la korang layan design yang simple nie, aku buat khas tuk pakcik aku yang tersenget tu...hahaha


ha simple jer kan.. meh la tgk design aku punyer plak.,huhuhu


Comeikan, comeikan, huhuhu comei skit dari yang pakcik aku punyakan..hekhekhek..

adoii, mana la dorang nie, penat da tunggu nie. Haih!

Friday, August 19, 2011

"Kad Raya + Duit Raya Fairus Ibrahim"



Hye Korang., Jom Join GA nie, aku pun first time nak join nie, lepas di tag oleh Cik Faizah Hafizah, aku pun nak try-try la gak join kan. Jom Korang, mana la tahu dapat duit raya kan.

Meh tengok syarat-syaratnyer.

1. Copy banner di atas dan pastekan daLam entry korang bertajuk
"Kad Raya + Duit Raya Fairus Ibrahim"

2. SudikanLah diri korang untuk foLLow bLog Fairus IBrahim.
Dan juga bLog Cikgu FiQrie,sebab dia sponsor duit raya .
KaLau tak foLLow macam mane nak tau news pasaL GA ni ye dak ?

3. Tag 3 kawan korang .

4. Link kan banner tu ke entry GA F.I ni okey .

5. Postkan link korang kat comment eyh .

Hadiah :

1. Kad raya big size + 3D kartun + bunyi2 & Duit raya RM20

2. Kad raya kecik sikit dari size yg no.1 & duit raya RM15

3. Kad raya size sederhana & duit raya RM10

4. 3 orang pemenang saguhati akan menerima kad raya & duit raya RM5



Pemenang akan dipiLih oLeh encik random memandangkan ini bukanLah contest .
Tarikh tutup penyertaan ialah pada 21 Ogos 2011 .
Kesemua hadiah akan diposkan kepada anda pada 22 Ogos .


so kat sini aku tag gadis-gadis yang sweet kat bawah nie :

1. Cik Piko

2. Cik Azalina

3. Cik Syue


GUD LUCK La Korang ehy


Hoi ko ingat ko da bagus !


Hoi.,Hoi
Penat betul aku hari ni, terkejar sana, terkejar sini. Gara-gara nak siapkan Kad Raya Orang Besauu kat Lipis tu. Design bertimbun-timbun lagi yang aku nak kene buat nie. Haih, naik lemau da badan aku nie.Haih

Hoi Lynie,
Ko ingat ko da bagus ker nak relax-relax lagi, job da makin bertimbun nie, ko boleh main-main dan berfoya-foya lagi kan, adoi., Lynie, Lynie. Macam mana nie? rasa cam nak kene cari pekerja jer yang kene tolong ko nie.Haih

Hoi Lynie,
Tadi ko baru nak terhegeh-hegeh buat akaun company kan, hah, baru ko tahu susah nak wat, tu la, time skola dulu ko ponteng jer kelas ekonomi ngan kelas math, sekarang padan muka ko, baru nak terhegeh-hegeh nak belajor balik.Haih

Hoi Lynie,
Cuba la ko bagun pagi-pagi sikit, nie tak asyik kene kejut ngan pakcik jer pagi-pagi, tu pun ko liat nak bagunkan. Macam mana ko jadi BOSS nie, kalau perangai ko tak ubah. Lynie, Lynie. lepas nie aku nak ko bangun pagi-pagi. Haih

Hoi Lynie,
Dah dah la main tenet tu, baik ko pergi buat kerja yang bertimbun tu, kang customer da nak baru ko gelabah nak buatkan, sok ko ader meeting lagi ngan customer. Baik ko tido. Haih

Hoi Lynie,
Sampai sini jer monoloq hati ko. aku da penat nak pikir. wahahaha. Nite U'olls ^_^

Thursday, August 18, 2011

Nak Kasut Raya yang nie Boley?

hey, korang-korang, da shopping kasut raya tak?
kalau belum meh tengok koleksi-koleksi kasut yang sangat menarik ni.
korang pilih la ye, yang mana satu berkenan di hati tu, hehehe.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Kasut untuk si JEJAKA








Ha, camner wahai jejaka semua? ader yang berkenan di hati tak? hehehehe, mari kita tengok pulak koleksi-koleksi kasut tuk si gadis.






Ha, si gadis, ader yang berkenan jugak ker? try la pakai masa raya nanti. sure meletop!

Wednesday, August 17, 2011

Angin Gila Bawa Aku Ke Mari (part-2)


comei betul baby kat atas nie terkejutkan.

Entry ni sambungan dari entry Angin Gila Bawa Aku Ke Mari (part-1)

seperti yang korang da baca kat entry sebelum nie,aku wat keje gile pergi menjengah sang kekasih yang berada di Pahang.

ok guys, sambungan dari entry lepas tu, aku nak cite kat mana kitorang berbuka puasa bersama-sama.
kitorang berbuka di Restoran Dapur Kita. Makanan kat sini memang terBAEK la, harga pun berpatutan la jugak. Lokasi restoran nie terletak di Bentong Pahang, tepi jalan menghala ke Karak, kalau x silap aku la.

Mari melihat beberapa keping gambar yang sempat aku rakamkan.





Nie la lokasi tempat kami berbuka puasa. Makanan yang paling syok kat sini, sudah pastila kerang bakar,perghhhh sedapnyer.

Selesai berbuka puasa, angin gile membawa kami ke KL untuk bershopping sakan membeli kelengkapan untuk berHARI RAYA nanti, kat sini pun da kopak da duit., tapi memang seronok.

Entah macam mana, plan sebenarnye mahu bersahur di KL sahaja, tapi angin gile telah membawa kami kembali ke Pahang. Kami bersahur di BUKIT TINGGI.

Walaupun Pakcik sedikit bengang, kerana melihat ader makhluk perosak yang berada di situ, tapi kami teruskan juga bersahur bersama-sama.

Selesai bersahur, aku menghantar pakcik ke rumah beliau, dan aku terus drive ke KL, kerana pagi itu ader urusan lagi di KL, dengan mata yang sangat mengantuk terpaksa juga aku lalui hari yang sangat memenatkan.

Tuesday, August 16, 2011

W.O.R.D.L.E.S.S W.E.D.N.E.S.D.A.Y :::: 2

Angin Gila Bawa Aku Ke Mari (part-1)



SURPRISE!!!!!!!!!!!!!!



Sekarang aku berada di JB, Pahang. Hari ni tetiba pulak datang angin gila, menjengah sang kekasih hati di Pahang. Selesai urusan di KL pukul 4 petang tadi, dengan semangat angin gila aku nie terus drive ke Pahang kira-kira pukul 6 PETANG. Sang kekasih tidak mengetahui niat yang terpendam nie, beliau tengah berada di pasar malam saat aku menelefon beliau.


Pukul 6.30 sudah terpacak di depan rumah sang kekasih, sambil menyorok di dalam kete, pulangnyer beliau dari pasar malam....

_
_
_
_
_
_
_
_
_
_

SURPRISE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sang Kekasih terkejut, tanda tidak percaya.
Berjaya juga akhirnye bagi beliau Happy.

Hari ni berbuka puasa bersama sang kekasih,
happy tidak terkata,

Sekarang mahu ke KL kembali.
Sepanjang entry ni di tulis, aku sedang berada di dalam kereta di temani sang kekasih yang sedang khusyuk memandu,

angin gila akan bawa kami ke KL untuk bersahur pagi nanti.


akan bersambung di part-2

Monday, August 15, 2011

WOW Pesanan Berguna

Malam nie mood ber"blogwalking" sambil menziarah rakan-rakan blogger yang lain, sambil-sambil membaca entry-entry dorang,tetiba terjumpa satu entry yang menarik, mari aku kongsikan untuk bacaan korang bersama.

Entry yang sangat sesuai untuk semua kaum hawa, Siapa Makan Cili Beliau Yang Rasa Pedas ^_^

Sila klik "SINI" untuk membaca entry tersebut.


Sunday, August 14, 2011

Hikmah


Saban hari sebagai manusia kita akan terfikir, siapakah yang bakal ditentukan oleh Allah SWT untuk menjadi permaisuri hidup kita. Siapakah bakal suami atau bakal isteri yang akan berkongsi hidup bersama selamanya. Walaupun kita tidak mengetahui siapakah insan istimewa tersebut, namun manusia yang lemah seperti kita tetap mempunyai ciri-ciri idaman untuk bakal pasangan kita bukan?

Terkadang Allah tentukan seseorang yang begitu hampir dengan kita sebagai jodoh, dan terkadang mungkin jauh dari pandangan mata kita. Ada juga yang bercinta, mungkin bertunang bahkan mungkin sampai berkahwin namun andai itu belum jodoh yang diberikan Allah sudah pasti akan ada ujian dan cabaran.

Mungkin andai tiada jodoh di waktu percintaan, tidak begitu menyakitnya berbanding cinta yang terputus apabila telah sampai bertunang dan lebih-lebih lagi apabila sudah ke alam perkahwinan. Mungkin pada nilaian mata manusia itu adalah keputusan yang tidak munasabah dan tidak memikirkan hati orang lain. Sememangnya manusia perlu berusaha untuk membina kebahagiaan yang telah dibina atas dasar kasih sayang. Tetapi apa yang lebih penting kebahagian diri perlu diutamakan.

Dan Allah SWT menjadikan ini semua sebagai asbab untuk kita dipertemukan dengan jodoh kita. Sesuatu yang perlu difikirkan. Istilah ‘tiada jodoh’ jika kita sama-sama teliti sebenarnya terkandung dua 3 perkara penting yang perlu difahami:


1. Hikmah pengajaran

Kerana manusia tidak sepanjang masa melakukan keputusan dengan tepat dan betul. Maka kesilapan yang dilakukan sudah pasti akan menunjukkan hikmah terhadap apa yang telah dilakukan agar dapat menjadi panduan pada masa yang lain.

2. Asbab bertemu jodoh

Perpisahan dalam perhubungan berkemungkinan Allah akan menggantikan dengan insan yang lebih baik, walaupun pasangan yang sudah bersama kita, dapat kita rasakan adalah yang terbaik. Namun perpisahan juga mampu menjadi asbab untuk bertemu insan yang lebih baik dalam mencinta diri anda.

3. Takdir


Inilah yang menjadi kenyataan penting yang perlu dihadapi dengan hati yang lapang. Pertemuan dan perpisahan adalah lumrah kehidupan yang perlu diterima. Mungkin anda pernah bercinta bagai nak rak, bertunang dan kemudian berkahwin untuk satu tempoh tertentu namun andai takdir Allah untuk berlaku perpisahan untuk pertemuan yang seterusnya maka hanya hati yang perlu menerima dengan redha.

Jangan cintai seseorang setinggi langit, karena langit bisa runtuh…Jangan cintai seseorang sedalam lautan, karena lautan bisa surut…Jangan cintai seseorang sebesar dunia, karena dunia bisa hancur. Cukup cintai seseorang seujung kuku, walau kecil, walau selalu dipotong, ia akan selalu tumbuh…

CREDIT TO DiariHati.com

Friday, August 12, 2011

Review Sang Pengintip (001)

Halo..halo... wahai semua pengintip yang sweet mueet.... ^_^

Seperti yang dijanjikan petang tadi...aku dengan FREE nyer mahu meng'REVIEW'kan 5 Blog TERPILIH...
Seramai 19 orang Blogger's yang telah meletakkan link korang di wall post aku... Sebelum aku REVIEW BLOG yang TERPILIH tu... meh kite tengok dulu..senarai-senarai mereka yang meletakkan link blog mereka.. meh..meh..

List blog

1. http://azwaniwanie.blogspot.com/
2. http://bloggergel.blogspot.com/
3. http://angelzjourney.blogspot.com/
4. http://qynnhudsoon.blogspot.com/
5. http://einnaffendy.blogspot.com/
6. http://husnaifah.blogspot.com/
7. http://duridurichenta.blogspot.com/
8. http://sitizarizza.blogspot.com/
9. http://mywasabicinta.blogspot.com/
10. http://syuhadaabdrazak.blogspot.com/
11. http://qynnhudsoon.blogspot.com/
12. http://azashafizapunya.blogspot.com/
13. http://azarthegilagila.blogspot.com/
14. http://mesyabizstar.blogspot.com/
15. http://sidahiluas.blogspot.com/
16. http://thecrappingstarts.blogspot.com
17. http://www.ciklilyputih.com/
18. http://www.apisv2.com/
19. http://szainun.blogspot.com/

adeh...ha..ni la blogger-blogger yang tinggalkan link tu...blog korang semua sweet-sweet tau..
tapi aku janji nak pilih 5 je kan...so x per...yang mana pengintip-pengintip aku yang lum FOLLOW dorang-dorang kat atas nie... meh la FOLLOW reramai ehy... ^_^

k.k... tiba masa nyer aku nak review 5 BLOG yang TERPILIH tu... aku pilih berdasarkan.. warna Blog korang..susun atur..and Header... hehehe...meh-meh tengok saper yang bertuah tu... ^_^

5 BLOG TERPILIH

1. http://azwaniwanie.blogspot.com/

Blog beliau nie sweet jer bile First time aku tengok...tersusun rapi..mesti tuan punyer blog nie orangnyer pengemaskan,....kan..hehehehe...kiter suka la blog awak cik Wanie... alamak...tapi
nama awak ni sama cam orang yang dah meruntuhkan KEBAHAGIAAN saya satu ketika dulu...hehehe... adeh lupakan la pasal tu... ok... saya tertarik ngan ayat kat blog awk nie

"Name aku wanie..memang tak sesexy Nora Danish,
cuma adalah sikit-sikit iras Eva Longaria...."

hehehe..pada semua pengintip yang rasa nak kurus..meh la singgah blog beliau nie..ader tips untuk kurus di bulan puasa...^_^

Ehem...ehem...Cik Wanie ngan saper tu yek..hehehe ^_^

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2. http://azarthegilagila.blogspot.com/

Azarthegilagila? hehehehe nama blog nie jek aku da tertarik...bila buka blog beliau lagi la menarik...hehehe...aku rasa beliau ni mesti seorang yang gila-gilakan...kan.. ker tak?huhuhu...
korang cuba tengok Header beliau...wah memang aku suka la...ader ciri-ciri designer..tapi aku rasa beliau nie takut lipas...huhuhuhu... Bro aku suka la entry ko yang bertajuk

MAN U TERBAEK!!!!

wah..bley geng la bro...minat MAN U gak upernyer...meh kite tengok gambor owner Blog nie

Memang sah beliau nie gila-gila orangnyer

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

3. http://thecrappingstarts.blogspot.com

Nie blog yang ke-3 aku pilih... blog beliau nie comei jek aku tengok...secomei tuan punya blog...Header beliau sangat simple, but look so sweet...try korang tengok..huhuhuhu... adik manis nie baru jer berumur 14 tahun..muda sangatkan...tapi entry beliau masih skit.. x dapat nak komen banyak..hehehehe... tapi memang nice giles la blog beliau...meh ramai-ramai FOLLOW beliau...

Belajor rerajin yek Cik Adik Manis

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

4. http://syuhadaabdrazak.blogspot.com/

Wah blog nie...ceria sungguh yer...oleh sebab aku nie pantang tengok warna-warna... so aku pilih la blog beliau nie... memang ceria and sweet,,, Header beliau simple jek...tapi cantik...
Beliau nie rupenyer geng aku gak... hehehehe,,, Awak minat MAN U gak ehy Cik Syuhada... cayalah...Umur beliau nie sebaya dengan adik aku yang akan masuk UUM bulan depan..Tahniah la Cik Syuhada dapat melanjutkan pelajaran ke USM... cayalah... HOPE U BERJAYA la yek.. ^_^ meh layan gambor beliau...suke gile gambor awak nie... hehehe

Suke la gaye camnie...heheheeh ^_^

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

5. http://www.apisv2.com/

Akhirnyer....sampai la kiter ke Blog yang terakhir...blog beliau nie memang sangat-sangat simple yek...Header beliau pun simple dan comei,,,..blog beliau tersusun rapi...senang la nak tengok...x serabut pale otak aku yang memang tengah serabut nie...huhuhuhu...Blog beliau banyak entry-entry yang berguna tuk korang baca...meh la reramai FOLLOW blog beliau wahai pengintip-pengintip semua...puas aku duk mencari gambor beliau nie...aku x tahu mana satu beliau...kang salah amik...wat malu jek kan.. adeh...huhuhuhu...so aku pilih jer la gambor kat header beliau...meh layan sesama meh...

Comeikan?....mesti se comei tuan punye blog nie..^_^

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Maka dengan ini selesai sudah la review aku...maaf la kalau ader tersalah menaip or terkasar ejaan...hehehehehe... adiosssss..... ^_^

Wednesday, August 10, 2011

suker lagu nih...



Di dalam hati selalu tersimpan
Rasa yang takkan pernah bisa ku ungkapkan
Kau diam tanpa kata
Saatku ungkap semua rasa

Di saat ku ingin dekat denganmu
Kau semakin jauh meninggalkanku
Dan kau diam tanpa kata
Saatku ucap semua rasa

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada ruang di dalam hatimu
Tuk cinta yang pernah kita miliki
Tuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada waktu untuk mencinta dirimu
Tuk bisa menjagai hati ini
Tuk selama-lamanya

Mungkinkah esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada ruang di dalam hatiku
Untuk cinta yang pernah engkau miliki
Untuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada ruang di dalam hatimu
Untuk cinta yang pernah kita miliki
Tuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada waktu untuk mencinta dirimu
Untuk bisa menjagai hati ini
Tuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada ruang di dalam hatimu
Untuk cinta yang pernah kita miliki ‘tuk selama-lamanya


Monday, August 8, 2011

Saye BOSS Saya la Kuli..... adeh...


Penatnyer la.... adoi...
mata da cam  mate panda
tak cukup tido..
adeh...penatnyer..


nie la masalahnyer bile aku BOSS aku la Kuli..
semua keje aku nak kene wat...
walaupun ader beberapa org yang handle..
Jumpa Client aku, Designer pun aku... Boss pun aku..
huhuhuhu
maklumla...company baru buka..
baru nak menapak..

tapi dua tiga minggu nie
aku dpt penyakit malas...
malas semalas malas nyer..
haih.. x tahu la.. apa kene ngan aku nie..

job x pernah berhenti...makin hari makin berlambak
minggu nie ader jer yang nak cepat...
haish...Lynie...Lynie... apa la nak jadi nie...

korang tolong bagi semangat cikit kat aku nie..
hehehehe bagi aku rajin banyak cikit...

pada yang x tahu.. aku baru buka company Printing & Advertising...
korang nak tempah Kad Kawen ke..Bunting & Banner... or macam-macam lagi
boley la tempah ngan aku..hehehehe...harga memang berpatutan la..

Feel free la to visit our Blog ehy...

korang klik  kat bawah nie eh...meh..meh support...

http://makcikpakcikdesignhouse.blogspot.com/

nie la nama company aku..


jenguk-jenguk la korang ye...aku nak membute da..

Gud nite semua ^_^

Tuesday, August 2, 2011

Ramadhan tahun nie...

Hari nie da masuk hari ke-2
kite berpuasakan,,
sebelum terlambat
aku ucapkan SELAMAT BERPUASA to all silent reader

Ramadhan aku tahun nie
sangat-sangat berbeza..
nape?
coz tahun nie aku tersangat happy dengan kehidupan aku sekarang..
bahagia di samping orang tersayang..
hehehehehe..

tak macam Ramadhan tahun lepas...
selautan air mata aku keluarkan...
hmmmmm x besh...x besh...
so
aku faham macam mana perasaan JejariRuncing skang nie..
hope beliau banyakkan bersabar,,,
Tuhan turunkan hujan untuk datangkan pelangi...

hmmmm

orang yang mencipta kebahagiaan dari selautan air mata orang lain
pasti x akan kekal..
What u give.. U get back
cepat atau lambat jer

so
u must to be strong
orait dear,,,

orait..orait,,,
meh nak cite Ramadhan aku tahun nie..

first puasa..kitorang balik berpuasa bersama-sama family tersayang,,
kitorang?
yer la..aku ngan pakcik aku la...saper lagikan..

sebelum puasa...sempat lagi makan bubur durian di umah pakcik
besh.....besh....
layanan yang cukup baik dari bakal mak mertua..
aceh...hehehehehe...

Lepas berbuka da balik ke KL balik..
dan sangat-sangat kebetulan..
Mak pakcik bungkuskan bekal tuk bersahur tuk aku..
Mak aku plak bungkuskan tuk pakcik..

hehehehehe
boley tukar-tukarkan....

tapi kejap jer rasa balik Hometown...
pasni balik time Raya la plak..
x sabor..x sabor..
coz kami da beli baju raya warna sedondon..
hehehehehehe...

Ramadhan anda macam mana ? hope semuanya okeh...







*p/s : x sabor nak shooting ngan pakcik di hari raya nanti.. ^_^

Monday, August 1, 2011

sape curik beliau...haaaaa??????

geram tul la...sape la yang curik beliau nie ha..
ish...ish....
geram tul aku..

ingatkan biler balik kampung...
leh peluk cium beliau nie.. tapi
tup...tup da kene curik...aiyoooooooo...

aku ngah geram nie...
meh la layan gambor kenangan aku ngan beliau nie...

ish...ish...
sedey wei...






kesian beliau da kene curik..ish... hmmm
harap-harap beliau di jaga dengan baek..
sekian. 

*p/s( x dek mood nak wat entry )