Aku menulis mengikut gerak minda dan hati, mentafsir kehidupan yang aku lalui sepanjang hari, setiap detik berlalu mengingatkan aku tentang sesuatu, lalu di luahkan di sini, tanpa perlu menekan diri. Kamo sang pengintip perlu hormati, terima apa adanya yang tertulis disini.

Pengintip Berdaftar

Wednesday, May 30, 2012

Terkezutttttttt laaaa ^_^v

Hari nie 30hb May 2012., bangun pagi dikejutkan oleh awak, macam biasa awak akan bersembang ngan saya tiap kali awak balik keje, hari nie awak lain sangat ye, tanya saya ada orang datang umah ke tak, dari semalam lagi awak tanya saya, musykil betul la ngan sikap awak 2 - 3 hari nie, macam ader yang tak kene jer, awak suruh saya tengok kat peti surat, ade tak surat yang awak antar., ish awak nie, tak pernah-pernah antar surat kat saya, buang tebiat ke ape., surat cinta apa plak la yang awak antar siap pos laju bagai. Pelik betul la ngan sikap awak ni. Minggu lepas awak minta alamat saya, kata awak nak pos barang untuk mak awak, saya ok je, saya tahu la, awak tu memang selalu suruh saya jumpa mak awak., macam-macam la yang awak suruh saya., antar kan duit untuk mak awak la, amik surat awak kat umah mak awak la.,sampai naik segan dah g jumpa mak awak., awak tahukan saya nie pemalu tahap tenuk.. hehehehe..,amboi taktik awak, macam-macam ye.., owh semalam saya pergi jumpa mak awak, die ajak saya pergi tengok bola nanti, nanti saya bawa mak awak ye, kalau tak de apa-apa halangan. ermmm berbalik pada surat yang awak kirimkan tu, rupernye ada udang balik mee ye., apa la awak nie, nak wat surprise tapi tak berapa menjadi. Tadi sebelum kuar rumah saya dapat surat pos laju, suruh g amik barang kat pejabat pos, rupanyer semalam lagi dah sampai surat yang awak antar, hehehe saya tak check pun peti surat saya, ingatkan awak memain. Petang tadi jugak dengan sepantas kilat saya terus pergi pejabat Pos tuk amik surat awak bagi. Pandai betul awak menipu ehy, bukan nye surat, tapi bungkusan., buat suspen je.
Surat dari Pos Laju, sebab x dek kat umah time die antar.


Nie la bungkusan yang awak bagi tuh

Balik dari pejabat pos tadi, bukan main excited lagi nak buka, balik-balik terus saya buka, dalam hati, mesti awak bagi ubat batuk nie., sebab awak tahu saya tak berape sihat, heheheh awak bukan betul sangat. Pernah dulu awak hadiahkan saya lesung batu, siap berbalut dalam kotak lagi, sebab saya merungut kat awak, umah sewa saya tak de lesung batu, pastu awak hadiahkan lesung batu, kelakar betul time tuh, hehehe saya harap awak ingat ye. So buka punya buka bungkusan yang awak bagi nie, 

-
-
-
-
-
Rupenye awak bagi produk dari jiran belakang umah saya, haih setahu saya yang beria nak pakai produk ni awak, tapi mekasih ye awak, sebab bagi saya juga, dah la mahal. heheheheheh terkezuttttttt saya..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


Inilah hadiah yang awak bagi, so sweet 



p/s : To Azmi Akil, thanks sebab selalu ceriakan hari saya, Pakcik memang orang yang terbaik yang pernah makcik kenal, walaupun pakcik garang macam Rimau. ^_^v



Mohd Azmi Mohd Akil

3 pengintip komen:

miss chillax said...

OMG! Bertuahnyaa. :D

alyea said...

haha..kelakarnye bg lesung batu tu...both of u so sweet..hope kekal smpai ke akhirnya..=)

Lynie Yusoff said...

hehehe thanks,.

Post a Comment