Aku menulis mengikut gerak minda dan hati, mentafsir kehidupan yang aku lalui sepanjang hari, setiap detik berlalu mengingatkan aku tentang sesuatu, lalu di luahkan di sini, tanpa perlu menekan diri. Kamo sang pengintip perlu hormati, terima apa adanya yang tertulis disini.

Pengintip Berdaftar

Wednesday, August 1, 2012

Manchester City vs Malaysia 2012

Aku rajin nak update blog nie selapas da kene sound dengan pakcik Mie Seven, yang berbunyi

" Pakcik tunggu cite MC  aritu x kuar pun lagi, cite antu jer ader kt blog Makcik"... (bunyi seakan beliau tgh sentap ngan aku)

Wah boley tahan yek ayat die, Follow gak  blog x fofulor nie ehy..so nilah entry khas untuk awak ye En. Mie Seven. Sila baca dan hayati dengan teliti.. hehehehehe.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



30 Julai 2012, berlangsungnye perlawanan persahabatan di antara  Manchester City vs Malaysia di Stadium Bukit Jalil., seperti selalu la kan.., kalau ader game Malaysia, mesti ader muka kitorang yang datang menempek kat stadium tu. Seperti tahun-tahun yang lepas, kalau ada melibatkan perlawanan yang agak best, kitorang tak akan ketinggalan tuk turun support, cuma tahun nie agak bermakna tuk Pakcik Mie Seven aku tuh., sebab die turun support seseorang.

Sebelum menunggu perlawanan yang bermula malam tu, kami menghabiskan masa di Mid Valley menonton wayang cite The Amazing Spiderman 3D , bermain bowling sampai tergeliat tangan aku, and bershoping sakan di kedai sukan. Fuuuuuuuuoooh hari yang sangat memenatkan, dah la time puasa plak tu,haih sabor je lah.  Hah En. Seven sila ngadap gambor kat bawah nie tuk  ubati rasa rindu tuh... kikikikiki ^_^v







Dengan berbekalkan tiket free 2 keping yang berhaga RM 58.00 hengget tu, kami menikmati perlawanan dengan penuh semangat.., 



aceh.... semangat for 1st half je la.. pastu bosan  plak menengoknye yek bila dah masuk separuh masa kedua. Game yang agak membosankan, sampai kitorang banyak menyembang sambil makan kuaci., yer la., lagi pun kami peminat tegar Manchester RED not BLUE.. turun pun semata-mata tuk Harimau Malaya je la. 

bla bla bla bla bla bla bla bla kami duk menyembang berdua., dah macam tengah tengok wayang la plak..hehehehe.. tetiba semua menjerit..

GOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL

Pakcik Mie Seven bukan main melompat, terjerit-jerit, naik bingit telinga aku, sambil duk sep sep horey ngan aku.., aku sempat tengok kat screen, rupanye adik beliau yang score, patut la melompat-lompat beliau. Tu la, melepas nak tengok gol cantek, alih2 kene tengok kat screen je.. punya la duk asyik menyembang. haish..

Manchester City vs Malaysia berkesudahan 3-1

Tapi overall,  Hari yang sangat best, sebabnye, tiap kali dating mesti kite dating kat stadium, huhuhu hope sampai bila-bila kiter terus sokong team HARIMAU MALAYA yek En.SEVEN.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ermm., ada la dua tiga orang duk cakap, yang aku nie minat bola, sebab en. Seven tu. Kalau sape yang dah lama kenal aku,  mesti  tau yang time skolah lagi aku minat bola, dan sebab minat team bola yang sama la aku kenal ngan en.Seven tuh., sampai die tegur dalam FB.., " la awk minat MAN U gak ke, sama la" dari ayat tu la aku makin rapat ngan beliau sampai skang nie., semuanya pasal minat yang sama, okey! 

bye adiossss. nak g wat design org tempah plak.


0 pengintip komen:

Post a Comment