Aku menulis mengikut gerak minda dan hati, mentafsir kehidupan yang aku lalui sepanjang hari, setiap detik berlalu mengingatkan aku tentang sesuatu, lalu di luahkan di sini, tanpa perlu menekan diri. Kamo sang pengintip perlu hormati, terima apa adanya yang tertulis disini.

Pengintip Berdaftar

Thursday, August 14, 2014

PULAU LANGKAWI :: EP 1


Ermmm.... Ermmmm... Ermmm....
Senyap sunyi blog aku nie. Lama gile tak update. Sumpah tak da mood nak berceloteh dalam nie.
Sekarang pun aku tengah kumpul mood dan gagahkan diri nak menaip.. ekekekeke.. nampok benor malasnya.

Nie nak story mory pasal cite bulan madu haritu... konon-konon la bulan madu.. padahal bercuti je pun..

Tah macam mana, tak pelan pun nak pergi bercuti, pakcik bagi idea, kite on sajalah. Kitorang pergi masa bulan Januari 2014 haritu, hah! bulan 1 pergi.. bulan 8 baru ko nak cite ke lynie.. aiyoooo yoooo.

Haritu aku ada buat entry pasal macam mana nak pergi langkawi kan.. Hah! kat situ la kitorang pergi.
Follow je enty tu punya step., terus la sampai Langkawi.

Kitorang pilih pergi Langkawi naik train., memang masing-masing malas nak drive, so apa lagi, amik sajalah tiket train yang tempat tidur tu 1 sorang., pakcik katil atas., aku plak katil bawah. Nampak benor keterujaan pakcik naik train, 1st time la katakan.. hek! baru die tau camne bestnya naik train. Macam aku nie, memang anak staff KTMB, dah biasa sangat la naik train jenjalan jauh-jauh tu. Meh layan skit gambor kami masa tengah tunggu train tu.

Kite selfie dulu.. hihihihi

Makcik maintain comey okeh!

Teruja Pakcik kite nie naik train yek

Kitorang naik train dari KL Sentral dalam pukul 9.30 malam macam tu.. Sampai di Kuala Perlis dalam pukul 8.30 pagi ke esokan harinya. Jenuh jugak lah nak menyampainye weh. Dalam train korang jangan risau, ade je orang menjual nasi or air lalu kawasan katil korang tu., lagipun cafe pun ade... apa nak risau.

Sampai di stesen Kuala Perlis, kitorang terus amik teksi ke Jeti, bayaran pun murah je 1 teksi, dalam RM 12 je pun., tapi maybe sebab kitorang naik ramai, campur dengan org lain sekali. 

Sampai dekat jeti terus la amik tiket ferri ke Langkawi, teruja bak hang... 1st time la katakan... keh keh keh..

baru sampai Langkawi

Sesampainye kami di Langkawi terus kami ambik kereta sewa, tempat kereta sewa tu dekat je ngan jeti Langkawi..cepat je dapat kereta, lagipun kitorang da booking dari awal., so senang la., tak yah pening-pening.

Dah dapat kereta, apa lagi, terus la pecut pergi cari tempat tidur. Tempat tidur pun kitorang da booking awal-awal lagi. Kitorang tidur di Aseania Resort & Spa. Cantik Bersih Selesa. Apa lagi mau cakap,
best gile oi.. Padan la dengan harganya. Moh layan gambor kami kat Aseania.

Aseania Resort & Spa

Pakcik terus duk layan perasaan, bilik plak mengadap kolam renang.

kami dapat bilik 2 katil Queen.., best oiii guling-guling

Berenang time

Layan Perasaan


ok, nanti kite sambung lagi cite ye... tata titi tutu... =P