Aku menulis mengikut gerak minda dan hati, mentafsir kehidupan yang aku lalui sepanjang hari, setiap detik berlalu mengingatkan aku tentang sesuatu, lalu di luahkan di sini, tanpa perlu menekan diri. Kamo sang pengintip perlu hormati, terima apa adanya yang tertulis disini.

Pengintip Berdaftar

Sunday, April 26, 2015

SCAN 3D/4D KLINIK SOFEA, PUCHONG

Holla…..

Toraaa datang lagi.. eh! ^_^v

Hari nie, tak berapa nak bz sangat, so boley la nak merapu kat dalam blog yang penuh sawang nie..ekekeke.. Okeh! Apa aku nak merapu nie ek! Ermmmmm ermmm ermmm…………

HA! Ting! (mentol kat atas kepala.. hahaha)

Meh nak story sikit pasal  buat 3D/4D scan. Lama dah nak buatnya, tapi kene tunggu baby dalam perut nie besor sikit, baru la boleh nak buat 3D/4D scan. Sebab apa kene tunggu besor skit? Sebabnya baru la boleh Nampak lelemak kat muka die,, ekekeke..

3D/4D scan nie sesuai di buat pada kandungan 26 minggu hingga 30 minggu, sebabnya time nie, baby tak le besor sangat or tak le kecik sangat, orang kate sedang-sedang gitu.

So, sabtu yang lepas, da plan ngan pakcik (en.husband) nak pergi KLINIK SOFEA kat Bandar Puchong Utama untuk buat 3D/4D scan nie. Hasil siasatan, dan review bloger-bloger pasal KLINIK SOFEA nie, aku decide buat kat klinik nie je la, murah pun murah dari klinik lain.

Hurmm! Tapi yang tak berapa nak bestnya, time nak buat scan tu, baby boley tido dengan nyenyaknya, puas dah gegor perot nie, die syok jer tidonya., haih, tapi nasib la die nak tunjuk muka. Meh nak belanje skit gambor.


Agak-agak, ikut muka sape yek??? (klik gambor tuk besor)

Kalau korang nak pergi buat, korang terjah je Klinik tersebut, sebabnya tak perlu nak buat appointment  segala bagai macam klinik lain., senang kan..kan,..
Kat bawah nie aku sediakan alamat :-

KLINIK SOFEA
No. 36, Ground Floor,
Jalan PU 7/3,
Bandar Puchong Utama
47100 Selangor
(Belakang Aeon Big (Carrefour), opposite to 99 Speedmart)

Tel No : 03-8061 9628

 Sumber gambor (google) (klik gambor tuk besor)


Eh! Lupa plak nak bagi tahu harga, harga untuk  Scan 3D/4D Klinik Sofea, Puchong RM 80.
Klinik lain dalam RM 100 ke atas.

Okeh! Selamat men'SCAN' la yek... adiosss..