Aku menulis mengikut gerak minda dan hati, mentafsir kehidupan yang aku lalui sepanjang hari, setiap detik berlalu mengingatkan aku tentang sesuatu, lalu di luahkan di sini, tanpa perlu menekan diri. Kamo sang pengintip perlu hormati, terima apa adanya yang tertulis disini.

Pengintip Berdaftar

Thursday, July 25, 2013

Indahnya Cinta Halal




Tak perlu terburu-buru untuk jatuh cinta..
Jika pada kenyataannya kita begitu bangga mempertontonkan cinta belum halalnya.

Dan tak perlu terburu-buru untuk jatuh cinta..
Jika kita belum terlalu kuat IMAN yang justru akan memudarkan Cinta kita kepada_Nya.

Ingatlah..
Menunggu cinta yang HALAL akan jauh lebih INDAH dirasa. 



“Allah SWT berfirman, “Pasti akan mendapat cinta-Ku orang-orang yang cinta-mencintai karena Aku, saling kunjung-mengunjungi karena Aku, dan saling memberi karena Aku.” (Hadits Qudsi).

"Hai sekelian manusia, bertaqwalah kepada Tuhanmu yang telah menciptakan kamu dari diri yang satu, daripadanya pula Allah menciptakan pasangannya, dan dari keduanya dikembangkan laki-laki dan wanita-wanita yang ramai. Dan bertaqwalah kepada Allah dengan (menggunakan) nama-Nya kamu saling meminta satu sama lain; dan (peliharalah) hubungan silaturrahim. Sesungguhnya Allah sentiasa mengawasi kamu." (An-Nisa': 1).



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Alhamdulillah seronok hidup secara halal. Setiap masa di habiskan bersama., setiap perkara di lakukan bersama.,tidak kira dari pelbagai aspek dalam kehidupan seharian, semuanya terasa indah.

♥  Saat menonton tv adalah perkara yang paling menyeronokkan, pasti akan ada drama berebut remote control. Kadang-kadang naik geram dengan pakcik, sebab selalu je tengok channel sukan., kalau bukan tengok tv, pasti pakcik akan main game ps beliau. haih..tapi bila bab tengok rancangan memasak, seperti My Kitchen Rules or Master Chef Australia,kami pasti akan menonton bersama. 

♥  Bergaduh, cubit mencubit sudah menjadi kebiasaan bagi kami apabila tiba perlawanan game PS. Game yang kami telah gila main sekarang nie adalah MOTO GP, Lumba Kereta dan MONOPOLY. Setiap minggu pasti ade perlawanan , siap kalah akan di kena hukuman seperti basuh pinggan or jemur kain. hehehe..

♥  Paling aku seronok adalah, apabila tiba waktu memasak, pakcik akan sentiasa tolong didapur., kadang-kadang kami membahagikan tugas. Susah sebenarnye nak jumpa lelaki yang selalu ke dapur. Selalunya bila aku  balik lambat, pakcik da siapkan makanan dan terhidang di meja makan. Kami dah jarang sangat melantak dekat luar. Masak dekat rumah lebih bagus.

♥  Sebak!.., masa yang paling sebak dan terharu adalah bila pakcik akan kucup dahi selepas solat berjemaah..T_T

Banyak perkara yang di lalui bersama, masih jauh perjalanan untuk di tempuh,,.. semoga perjalanan mendatang akan ditempuh dengan kebahagiaan di dunia mahupun di akhirat.

Guraun, sakat , gaduh , merajuk . itu lah yg lagi mengeratkan hubungan. 


Alhamdulillah. seronok hidup secara halal. ♥♥

* Orang yang menangis, tidak selamanya dia akan menangis. Akan ada waktu, tangisannya itu Allah ganti dengan bahagia.

0 pengintip komen:

Post a Comment