Aku menulis mengikut gerak minda dan hati, mentafsir kehidupan yang aku lalui sepanjang hari, setiap detik berlalu mengingatkan aku tentang sesuatu, lalu di luahkan di sini, tanpa perlu menekan diri. Kamo sang pengintip perlu hormati, terima apa adanya yang tertulis disini.

Pengintip Berdaftar

Tuesday, August 27, 2013

Kad Kahwin Unik weh!


Pemilihan kad kahwin yang unik, seakan sudah menjadi trend pada zaman sekarang.Macam-macam bentuk dan macam-macam rupa. Bagi aku, kad kahwin berbentuk unik nie, menampakkan kreativiti si empunya kad..eceh.. ye la.., selalu kite dapat kad yang simple, yang selalu sangat orang buat kan, apa salahnya, kite tukar selera dan hasilkan kad yang sangat unik dan kreatif, baru la bila orang dapat kad kahwin kite "demeh" akan cakap "wow unik!!"

So bagi memudahkan korang, aku tunjukkan beberapa contoh kad kahwin unik bagi pandangan mata aku., mungkin sedikit sebanyak boleh memberi idea kepada bakal B2B, ayuh lihat gambar di bawah :


Tema Laman Sosial





Tema Ala-ala Surat Khabar




Tema Islamik



Tema Exam Paper
Tema Ticket Kapal Terbang / Pasport






Tema Cek Bank


Tema Postcard




Tema Hanphone



Tema Poster Filem

Tema Bil Eletrik

Tema Bungkusan Coklat



Tema Bola Sepak
Hah! yang nie paling aku suka.




TEMA MACAM KAD KAWAN AKU (Lynie Yusoff yang Punya !)


(Depan)


(Belakang)

( Dalam )







So da dapat idea? hah apa lagi, buat la yang lagi pelik dari nie, okeh!

Adiooss..

Sumber gambor : macam2 tempat & sendiri




Wednesday, August 14, 2013

Raya oH Yeah 2013


Hai.. masih belum terlambat rasa nya untuk aku ucapkan SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR dan BATIN kepada pengintip-pengintip yang berdaftar dan pengintip yang selalu lalu lalang dalam blog aku nie. Semoga hari raya korang meriah la yek.

Hari Raya aku tahun nie agak meriah la jugak, ermmm tahun nie first raya beraya di rumah mak mertua,. beraya bersama adik-adik ipar., (erk! cam tua je kan aku) padahal adik-adik ipar lebih kurang sebaya je kan.
Seronok beraya dengan dorang.,semua adik beradik pakcik ada balik.. ermmmm banyak rumah yang kitorang pergi menyinggah.. perut pun terlebih muatan. haih..

Raya kedua beraya di rumah aku, dengan family, adik beradik dan kengkawan yang lama tak jumpa., Seronok memang seronok, raya taun nie meriah die lain macam sikit.. ekekeke... mungkin sebab pakcik ader kot. ehem.

ermmmm raya ketiga, pulang semula ke rumah pakcik, sambung beraya, dan petang tu kembali semula ke KL... hmmm... cam sekejap je dapat beraya.. Tahun depan mungkin beraya di KL je.. apala nasib cuti tak dapat..


Meh la layan beberapa keping gambor sekitar hari raya aku :


bersama pakcik




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

with my family






~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

with my BFF