Aku menulis mengikut gerak minda dan hati, mentafsir kehidupan yang aku lalui sepanjang hari, setiap detik berlalu mengingatkan aku tentang sesuatu, lalu di luahkan di sini, tanpa perlu menekan diri. Kamo sang pengintip perlu hormati, terima apa adanya yang tertulis disini.

Pengintip Berdaftar

Thursday, March 7, 2013

Hari minggu (EPISOD 1)


Bukan senang nak dapat hari minggu yang berkualiti., dalam sebulan cuma dapat dua or tiga kali je., oleh sebab time keje pakcik yang tak menentu., hari sabtu ahad pun kadang-kadang keje. haih!

Hari minggu duduk sensorang kat umah kejenya mengemas rumah dan hanya tido.., tengok tv.., tido lagi., tengok tv,. dan tunggu Pakcik balik rumah.

So minggu lepas adalah hari minggu yang sangat berkualiti untuk kami berdua.  Menghabiskan masa dengan membuat PAVLOVA,. actually barang-barang nak buat pavlova nie dah beli dua tiga hari sebelum tu lagi.
Cuma tunggu masa nak buat je., kebetulan Pakcik cuti hari tu, so semangat nak membuatnya agak membara-bara la yek.

Nie la first time nak membuat pavlova nie, leceh gak ye rupanya nak buat mende alah nie.
Mula-mula pakcik duk tengok je aku buat, pastu tetiba plak die cakap nak buat, so aku bg la die cuba buat pavlova die sendiri.

Serius je muka die., (time ni pavlova aku da duk dalam oven.)

Selepas berjam-jam membuatnye., maka hasilnya :
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



tadaaaaaaaaaaaaaaaaa  



Pavlova aku buat

Pavlova Pakcik buat
( aku x tahu style apa die hias cream ngan buah tu., erk!)



nampak tak perbezaan orang laki buat keje camner

nyum nyum makan time!

Minggu lepas punya aktiviti memang terbaik., ermm minggu nie harap-harap pakcik cuti la yek., boleh pergi jogging., badan pun da semakim mengembang nie.






0 pengintip komen:

Post a Comment