Aku menulis mengikut gerak minda dan hati, mentafsir kehidupan yang aku lalui sepanjang hari, setiap detik berlalu mengingatkan aku tentang sesuatu, lalu di luahkan di sini, tanpa perlu menekan diri. Kamo sang pengintip perlu hormati, terima apa adanya yang tertulis disini.

Pengintip Berdaftar

Saturday, May 28, 2011

dritte Sprache

Sejak aku da graduate dari UiTM 
aku da jarang gunakan bahasa ke-3
time study dulu aku amik Bahasa German sebagai bahasa ke-3



memang syok ar blajar bahasa German nie
agak susah gak bahasanyer
tapi berkat usaha gigih
aku boley la speaking German skit-skit
and menulis dalam bahasa German
tapi tu pun kene tgk kamus gak la

satu kelebihan bile kiter belajar bahasa asing
ialah
biler kiter tulis dan org x tahu aper yg kiter tulis tu

hehehehehehehe

so try la blajar bahasa lain selain dari bahasa kiter sendiri
banyak benefit nyer 

aku tinggalkan korang ngan ayat German kat bawah nie


Stärken Sie Ihr Herz,
 wenn die Liebe weg von einer dritten Person,
 löschen ihn und ließ ihn los, 
und seien Sie versichert, 
dass er nicht aufrichtig lieben
Haben Sie Geduld ... 
und weiterhin der Versuchung widerstehen,
 Liebe und Geduld wird versichert, 
Sie werden die Liebe der schönen denn je bekommen und liebe dich für immer se


*p/s : bukan ayat kutukan yek...kang ader plak yang cakap camtu...baik pesan awal-awal.,
hehehehehehe adioosssssssssssssssaaaaaaaaaaa

2 pengintip komen:

piko said...

waa.. terer2.. nanti boleh la ajar.. ayat naaiis gitu.. hehe..:D

Sweet Little Gurl said...

hehehe tau cikit-cikit jer la.....boleh jer nak ajarkan... ^_______^

Post a Comment