Aku menulis mengikut gerak minda dan hati, mentafsir kehidupan yang aku lalui sepanjang hari, setiap detik berlalu mengingatkan aku tentang sesuatu, lalu di luahkan di sini, tanpa perlu menekan diri. Kamo sang pengintip perlu hormati, terima apa adanya yang tertulis disini.

Pengintip Berdaftar

Monday, January 7, 2013

DESIGNER BAJU

Mari kenali designer baju kawen aku.,, aceh.. cam promote beliau plak,. Beliau yang di beri nama Cik Fiza, merangkap girlfwens aku...masih single mingle lagi nie..hehehe..

Cik Fiza

Beliau sebenarnya bukanlah  Tukang Jahit, bahkan bukan pula Fashion Designer,tetapi beliau adalah seorang Graphic Designer yang minat menjahit. Beliau tidak pernah menjahit baju orang lain, dan aku lah customer pertama beliau yang menempah baju nikah dan baju untuk majlis kawen.

Nampak tak., yang aku sedang mengambil risiko yang tinggi, sebab antor baju kat beliau..
Tapi....... aku tahu die boley buat yang terbaik, so aku serahkan bulat-bulat pada beliau. 

Pesan aku.,

 " Ko buat je, asal jadi baju, boley pakai "

Dua bulan selepas dapat tarikh untuk menikah, aku terus menghubungi cik FIZA untuk ajak beliau pergi membeli kain dan manik-manik.

Maka bermula lah sesi jahit-menjahit beliau, sehingga beliau bawa ke tempat keje beliau untuk menjahit baju aku tu..." beb, terharu aku"...

hurmm...... meh tgk hasilnya.. aku share sikit gambor baju untuk majlis kawen.

Cik Zue, Lynie Yusoff, Cik Fiza


Bridesmaids yang cun-melecun  =P






* Sumber gambor dari FB Cik Fiza






3 pengintip komen:

amranaiman said...

wow cntik baju pngntin :D

Lynie Yusoff said...

thanks ^_^

Mia Liana said...

sweetnya baju pengantin tu..

Post a Comment