Followers

Friday, August 9, 2019

::: PERTH ::: Hari Ketiga

Macam mana nak pergi Perth Australia ye? <<< Baca entry sebelum ni.
Hari Pertama di Perth. <<< Baca entry sebelum ni.
Hari Kedua di Perth. <<< Baca entry sebelum ni.

Perjalanan kami diteruskan lagi pada hari ketiga, hari ketiga aku dah plan nak ke Caversham Wildlife Park.  Caversham Wildlife Park dibuka setiap hari dari pukul 9.00 pagi hingga 5.30 petang, dan hanya ditutup pada hari kristmas.

Kalau korang nak kesini korang boleh naik public transport, dari Perth station kena ambik tren ke Bassenden station., platform no.8 Midland line., 4.90AUD., dari Bassenden station korang kena ambik bas no. 955 dan berhenti di Whiteman Park., lintas seberang jalan untuk ke laluan masuk Whiteman Park, dekat situ ada pondok dan disediakan telefon, untuk call Shuttle Service., atau korang boleh juga berjalan kaki sepanjang 2km., itupun kalau korang larat la nak jalan. Bayaran masuk ke Caversham Wildlife Park, dewasa 30AUD, kanak-kanak 3tahun hingga 14 tahun 14AUD.

Itu kalau korang nak naik public transport la, tapi aku call je Abg Noah suruh hantarkan, hehehe. Pagi-pagi lagi dah bersiap ke Caversham., tak sabar nak tengok kangaroo. Pastikan korang sampai awal, sebab banyak acara yang diorang sediakan.

FARM SHOW - 10.00am, 12.00pm, 1.00pm, 3.00pm
MOLLY'S FARM - 9.30am to 4.30pm
MEET THE WOMBAT AND FRIENDS - 9.30am, 11.00am, 2.00pm, 3.45pm
FEED THE KANGAROOS - 9.00am to 5.30pm
MEET THE KOALAS - 9.00am to 9.30am, 11.30am to 12.00pm, 2.30pm to 3.00pm, 4.00pm to 4.30pm
PENGUIN FEEDING - 12.00pm and 4.00pm

Tengah tunggu Abg Noah

Lambat Abg Noah sampai, kita posing dulu.


Sampai je di Caversham Wildlife Park, kitorang terus pergi tengok kangaroo, dekat sini korang boleh bergambar dan bagi makan kangaroo, semuanya jinak-jinak. Datang la pagi-pagi, sebab masa ni kangaroo semua tengah lapor, kalau korang tengok kangaroo time petang, diorang semua dah kenyang, tak dek ya nak melayan korang nanti, ahaks!


Kangaroos kelaparan, serbu kakak ya.


Nak manja-manja eh.


Budak kecik ni tak takut pun.


Pukul 9.30pagi, terus kitorang ke tempat MEET THE WOMBAT AND FRIENDS. Dekat sini korang boleh bergambar dengan wombat., dan jumpa kawan-kawan dia. Bermacam jenis binatang ada dekat sini. Jom layan gambor.


Haiwan ni dia takut pulak.Bergambar bersama wombat
Pukul 10.00 pagi kitorang terus ke FARM SHOW.  Dekat sini dia tunjukkan cara nak cukur bulu biri-biri, bagi anak biri-biri minum susu dan macam-macam lagi. Aku tak banyak sangat ambil gambar dekat sini, banyak video je.Kakak Ya dengan Abienya.


Abie dan ummi kakak ya.

Pukul 11.30 kitorang ke tempat MEET THE KOALAS. Comel je koala, dekat sini pun tak banyak sangat gambar, nak bergambar dengan koala kena beratur, aku malas nak beratur, so ambik gambar dengan koala batu ni je la.. ahaks!

Bagi aku tempat ni seronok la jugak, banyak haiwan yang tak pernah jumpa pun, anak pun seronok bila dapat tengok haiwan., bagi kangaroo makan, satu pengalaman yang tak dilupakan. Selasai pusing-pusing dalam Caversham, call Abg Noah untuk balik hotel. Petang tu lepak-lepak hotel je. Masak-masak kat hotel.

Hari keempat kemana pulak ye? hurmm..

Ok. Cau. Adios!

-LynieYusoff-

No comments:

Post a Comment