Aku menulis mengikut gerak minda dan hati, mentafsir kehidupan yang aku lalui sepanjang hari, setiap detik berlalu mengingatkan aku tentang sesuatu, lalu di luahkan di sini, tanpa perlu menekan diri. Kamo sang pengintip perlu hormati, terima apa adanya yang tertulis disini.

Pengintip Berdaftar

Monday, November 26, 2012

O' ON



Sejak kehilangan BUBU., aku rasa  macam dah tak nak bela kucing lagi., tapi selepas ayah aku bawa balik seekor kucing yang agak comel., aku terus rasa nak bela dia nie. Beliau di beri nama O' ON., bukan Jafaar On malah bukan skali Linda On tau tapi nama beliau O' ON. Sebut betul-betul  O' ON. aceh!



Seekor kucing yang sangat hyperaktif, susah benar nak main ngan die, sebab lincah sangat. Tiap kali nak gurau ngan die mesti die cakar or gigit, kadang-kadang aku rasa nak hempok je die sebab geram sangat.

Tapi yang bestnye tentang O' ON nie, beliau pandai berak dalam toilet, aku cuma sediakan satu bekas tuk beliau membuang ., sangat terbaek, sebab x payah suruh, die pandai pergi toilet sendiri. Pernah satu hari, sedang enak aku di dapur, tetiba si O' ON belari dengan pantasnye dari ruang tamu ke dapur,  rupanye beliau mahu membuang,  cirit birit rupanya.. ahaks kelakar betul time tu.

 Selain makan dan tidur, O' ON nie suka tengok bola,. bila kitorang tengah tengok bola, die pun sibuk gak nak tgk., siap duk seat depan skali.. Adeh, sabor  je la.. nie mesti ikut tuan die suka tengok bola. haih., meh la layan gambor O' ON nie.

O' ON

Sebelum game start, posing la dulu

PERAK vs NEGERI SEMBILAN





TERENGGANU vs KELANTAN







SINGAPURA vs MALAYSIA



Si O' ON dapat bergambor dlm tv je..tuan punya kucing dapat bergambor betul-betul.. ^_^

adiossssss

3 pengintip komen:

Niena Reen said...

o'on so cuteee. :D

Lynie Yusoff said...

thanks ^_^

Pemikir said...

Blog yang menarik. .. good job

Post a Comment